Erythrina falcata - Brazil korallfa - 5db mag/csomag

Erythrina falcata - Brazil korallfa - 5db mag/csomag
550 Ft
Egységár: 110 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 17 Ft
ERYTHRINA FALCATA - Brazil korallfa

Közepes nagyságúra megnövő lombhullató fa, melynek ragyogó piros virágai vannak.
Dél-Amerika déli területein széles körben termesztik, ahol egy nagyon kedvelt dísznövénynek számít, illetve gyógyhatást is tulajdonítanak neki.
Részletek
ERYTHRINA FALCATA - Brazil korallfa - 5db mag/csomag

Közismert neve: Erythrina falcata - Brazil korallfa

Közepes nagyságúra megnövő lombhullató fa, melynek ragyogó piros virágai vannak. Dél-Amerika déli területein széles körben termesztik, ahol egy nagyon kedvelt dísznövénynek számít, illetve gyógyhatást is tulajdonítanak neki.

Tápanyagban gazdag, jó vízelvezető képességű talajt biztosítsunk neki. Mivel a fagyokat alig bírja, így cserépben, dézsában nevelve tartsuk, télen melegebb helyre vigyük. Télire az öntözését mérsékeljük, leveleit ilyenkor le fogja hullatni. Tavasszal kissé metszeni érdemes, hogy minél több hajtása legyen.


ERYTHRINA
Korallfa

A pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozó, több mint 100, többségében trópusi lombhullató vagy félörökzöld fa- cserje-, illetve évelő fajt tartalmazó nemzetség, amely a meleg mérséklet és a tróousi éghajlaton mindütt elterjedt.
A lombhullató fajoknál a virágok nyílását megelőzi a lombfakadás. Néhány fajuk gyógyhatású, mások mérgezőek.

Termesztés
A meleg, száraz éghajlatot, a homokos, nedves de jó vízáteresztő talajokat illetve a napos tenyészhelyet kedvelik a legjobban.
Adatok
Cikkszám
352358