Diplarrhena moraea - Tündérszirom - 5db mag/csomag

Diplarrhena moraea - Tündérszirom - 5db mag/csomag
450 Ft
Egységár: 90 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
DIPLARRENA MOREA - Tündérszirom


Délkelet-Austráliában honos nősziromféle. Merev keskeny levelei, fényesek, kecsesek, fűszerűek. Illatos virágait tavasszal-kora nyáron hozza merev szárán. A lepellevelek töve lilával vagy sárgával színezett vagy erezett. Hengeres termése elég mutatós.
A növény fagytűrő. Kiváló cserepes növénykét tartható, teraszokon, erkélyeken.
Részletek
DIPLARRENA MOREA - Tündérszirom - 5db mag/csomag

Közismert neve: Diplarrhena moraea - Tündérszirom, Fehér írisz

Délkelet-Austráliában honos nősziromféle. Merev keskeny levelei, fényesek, kecsesek, fűszerűek. Illatos virágait tavasszal-kora nyáron hozza merev szárán. A lepellevelek töve lilával vagy sárgával színezett vagy erezett. Hengeres termése elég mutatós. A növény fagytűrő. Kiváló cserepes növénykét tartható, teraszokon, erkélyeken.

DIPLARRHENA

A nősziromfélék családjába tartozó nemzetség két faja Délkelet-Ausztrália területen él, ahol a száraz hónapokban is van elegendő nedvesség.
Csomókban álló, a rövid, húsos száron és a kúszó rizómákon fejlődő levelek, örökzöldek. Mézillatú virágaik a merev, egyenes szár végén 2-3-as csoportokban nyílnak. A növény egészen tavasztól nyár végéin folyamataosan virágzik.

Termesztés:
Különösebb gondozást nem igényel. Napos vagy félárnyékos fekvést, jó vízeleveztésű talajt és rendszeres öntözést szeret.
Adatok
Cikkszám
810145