Canna flaccida - Arany kanna - 5db mag/csomag

Canna flaccida - Arany kanna - 5db mag/csomag
750 Ft
Egységár: 150 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 23 Ft
CANNA FLACCIDA - Arany kanna

Ez a gyönyörű kanna, nagy sárga virágokat hoz.
Őshonos a vizes élőhelyeken, az USA délkeleti részen és nyugat Texasban. Legtöbbjük a tavak szélén növekszik, nagy vízigénye miatt.
Részletek
CANNA FLACCIDA - Arany kanna - 5db mag/csomag

Közismert nevei: Canna flaccida - Arany kanna
Golden Canna

Ez a gyönyörű kanna, nagy sárga virágokat hoz. Őshonos a vizes élőhelyeken, az USA délkeleti részen és nyugat Texasban. Legtöbbjük a tavak szélén növekszik, nagy vízigénye miatt. Tavasszal magról szaporítva, már nyár végére nemcsak teljes nagyságában, hanem virágjában is gyönyörködhetünk. Természetesen szükséges az állandó nedves talajának a fenntartása és esetleg tápoldatozása is. A túl kötött talajban nehezebben fejlődik, esetlen nem is virágzik. Tarthatjuk nagyobb cserépben is, így nincs vele gond amikor télire be kell vinni, míg a földbe ültetett példányok rizómáját ki kell ásni és átteleltetni. A teljes napsütét szereti, ellenkező esetben az egész növény képes a fény felé dőlni.

Család: Cannaceae

A cannák erőteljes, mutatós, gyöktörzses évelők, amelyeket díszes virágaik és levélzetük miatt ültetnek. Általában nyári ágyásnövénynek ültetnek, illetve cserepes növényként tartanak. Teljes napfényt és termékeny, humuszos talajt igényelnek.
CANNA:
A nemzetség a kannafélék családjának tagja. Az Újvilág szubtrópusi, trópusi területein sokhelyütt előforduló, és a termesztésből elvadult nemzetséghez 9 faj tartozik. Erős növekedésű növények, gyökgumóból fejlődő, vaskos, felálló, nádszerű szárukon nagy, lándzsás levelek nőnek. Liliomszerű virágaik leginkább sárgák, narancsszínűek vagy pirosak. Leveleik színe is változó, a csíkostól a sötétvörösig megtalálhatóak. Magja kicsi kemény, az indiánok puskagolyónak használták.


Minimális hőmérséklet: 10-15°C
Fagyérzékenyek.
Adatok
Cikkszám
448732