Diplarrena latifolia - 5db mag/csomag

Diplarrena latifolia - 5db mag/csomag
450 Ft
Egységár: 90 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
DIPLARRENA LATIFOLIA

Tazmániában honos nősziromféle. Merev keskeny levelei, fényesek, kecsesek, fűszerűek. Illatos gyönyörű virágait tavasszal-kora nyáron hozza merev szárán.
A lepellevelek töve lilával és sárgával színezett vagy erezett. A növény fagytűrő. Kiváló cserepes növénykét tartható, teraszokon, erkélyeken.
Részletek
DIPLARRENA LATIFOLIA - 5db mag/csomag

Közismert neve: Diplarrena latifolia, Western Flag Iris

Tazmániában honos nősziromféle. Merev keskeny levelei, fényesek, kecsesek, fűszerűek. Illatos gyönyörű virágait tavasszal-kora nyáron hozza merev szárán. A lepellevelek töve lilával és sárgával színezett vagy erezett. A növény fagytűrő. Kiváló cserepes növénykét tartható, teraszokon, erkélyeken.

DIPLARRHENA

A nősziromfélék (Iridaceae) családjába tartozó nemzetség két faja Délkelet-Ausztrália területen él, ahol a száraz hónapokban is van elegendő nedvesség.
Csomókban álló, a rövid, húsos száron és a kúszó rizómákon fejlődő levelek, örökzöldek. Mézillatú virágaik a merev, egyenes szár végén 2-3-as csoportokban nyílnak. A növény egészen tavasztól nyár végéin folyamataosan virágzik.

Termesztés:
Különösebb gondozást nem igényel. Napos vagy félárnyékos fekvést, jó vízelevezetésű talajt és rendszeres öntözést szeret.
Adatok
Cikkszám
380119