Vöröshúsú sörretek

Vöröshúsú sörretek
Vöröshúsú sörretek
Vöröshúsú sörretek
Vöröshúsú sörretek
1 090 Ft
Vörös húsú sörretek Red Meat (Raphanus sativus)

Gömbölyű, kínai sörretek zöldesfehér héjjal és különleges vörös (hússzínű) belső résszel. Frissen fogyasztva dióízű.
Részletek
Vörös húsú sörretek Red Meat (Raphanus sativus)

Gömbölyű, kínai sörretek zöldesfehér héjjal és különleges vörös (hússzínű) belső résszel. Frissen fogyasztva dióízű.

Vetés: jan.köz. (fólia-üvegház) / márc.végétől (szabadföld)
Csírázás: 6-14 nap 6-20°C
Tő- és sortáv.: 15-20 x 20-30 cm
Szedés: ápr-nov.

Gömbölyű, kínai sörretek különlegesség zöldesfehér héjjal és különleges vörös (hússzínű) belső résszel. Íze enyhén édes, diószerű.
Felhasználható különféle nyersételekbe, salátákba vagy dekorációnak.
A gumók 8-12 cm-es méretben szedhetők, a növény 30-40 cm magas és 20-30 cm átmérőjű.
Már egészen korán, jan.közepétől előnevelhető. Termesztése egyszerű és biztonságos, a tányéron igazán egyedülálló látvány.
Laza, tápanyagban gazdag, homokos, jó vízáteresztőképességű talajt és napos helyet igényel.
Száraz vagy kötött talajban a gumók megnyúlhatnak, agyagos talajon a bakhátas termesztés javítja a terméshozamot és a minőséget.
A sörretek nagyon jó elő-, köztes- vagy másodvetemény, mert mélyen lazítja a talajt és kevés maradványt hagy a területen.
A legtöbb tápanyagot a gumó növekedési fázisában igényli, ekkor ammónium-szulfát tartalmú táp használata ajánlott.
Adatok
Cikkszám
144747