Trachycarpus wagnerianus - Japán kenderpálma - 5db mag/csomag

Trachycarpus wagnerianus - Japán kenderpálma - 5db mag/csomag
Trachycarpus wagnerianus - Japán kenderpálma - 5db mag/csomag
Trachycarpus wagnerianus - Japán kenderpálma - 5db mag/csomag
Trachycarpus wagnerianus - Japán kenderpálma - 5db mag/csomag
1 350 Ft
Unit price: 270 Ft/db
Bonus point : 14 Ft

TRACHYCARPUS WAGNERIANUS - Japán kenderpálma

A Trachycarpus wagnerianus a legjobb típusú pálma a Trachycarpus nemzettségből.
A kedveltsége a következő tulajdonságai miatt emelte ki a fagytűrő pálmák köréből: kicsi és merev kompakt habitusa, mely csak kb. 60 cm-es, fiatal korában bonsai kinézete nagyon attraktív megjelenést biztosít, ideális kis méretű kertekbe, illetve cserepes növényként lakásokba is.
A -17°C -os téli hideget is jól viseli, szárazságtűrő, jól tolerálja a szeles területeket is.
Könnyű a csíráztatása, gyors növekedés jellemzi (évi 30 cm!), jól viseli az átültetés viszontagságait, kiváló ellenálló képességgel rendelkezik a különféle betegségekkel szemben.

Details

TRACHYCARPUS WAGNERIANUS - Japán kenderpálma - 5db mag/csomag

Palmae
Közismert neve: "Waggie" or Miniature Chusan Palm

A Trachycarpus wagnerianus a legjobb típusú pálma a Trachycarpus nemzettségből. Nagyon hasonló a Trachycarpus fortunei-hez, viszont alacsonyabb, levelnyele rövidebb és merevebb. Törzsét sűrű rostok borítják. A kedveltsége a következő tulajdonságai miatt emelte ki a fagytűrő pálmák köréből: kicsi és merev kompakt habitusa, mely csak kb. 60 cm-es, fiatal korában bonsai kinézete nagyon attraktív megjelenést biztosít, ideális kis méretű kertekbe, illetve cserepes növényként lakásokba is, -17°C -os téli hideget is jól viseli, szárazszágtűrő, jól tolerálja a szeles területeket is, könnyű a csíráztatása, gyors növekedés jellemzi (évi 30cm!), jól viseli az átültetés viszontagságait, kiváló ellenállóképességgel rendelkezik a különféle betegségekkel szemben.
Kezelésénél a pálmákra jellemző általános eljárásokat alkalmazzuk.

Minimális hőmérséklet : - 17°C. Fagytűrő.
A csíráztatása könnyű, előbújása már 1 hónap után várható.

A magvetés előkészítése és a magonc átültetése

A magokat 1-2 napig langyos, szobahőmérsékletű vízben áztassuk. Az elvetéshez használjunk tőzeget, palántaföldet vagy mosott homok és föld 1 : 2 arányú keverékét. Ezt a mixet rakhatjuk műanyag dobozba, vagy közvetlenül cserépbe is. Ezt nedvesítsük be, de ne álljon benne a víz.
A magokat 2 cm-re vagy nagyobb távolságra helyezzük el egymástól és fedjük be annyi földdel, hogy 2x olyan magas legyen, mint a mag átmérője. Majd takarjuk be üveggel vagy műanyag fóliával, hogy magas legyen a páratartalom. Ezután helyezzük meleg helyre, (esetleg radiátorra, fűtőtestre - de vigyázzunk nehogy túlmelegedjen, károsodjanak a gyökerei!) és a földjét ne hagyjuk kiszáradni!
A trópusi fajok a 28-30 °C körüli hőmérsékletet kedvelik. 

Az első levélkék megjelenése után, óvatosan emeljük ki a növényt és egyenként ültessük át megfelelő nagyságú cserépbe. A magot ne távolítsuk el a növényről, ez pár hét múlva leesik róla.
Biztosítsuk a jó vízelvezetésű közeget (2 rész kerti föld, 1 rész homok). Ne hagyjuk kiszáradni a földjét! A legoptimálisabb, ha a talaj hőmérséklete még egy darabig olyan magas, mint amilyen a csírázás ideje alatt volt. Később a növekedés beindultával, ezt fokozatosan csökkenthetjük.
Lássuk el címkével és állítsuk őket bőséges fénybe, de ne a tűző napra!
Szükség szerint tápoldatozzuk.

Fontos megjegyzés!

 Kérjük vegyék figyelembe a következőket:

- a nem megfelelő hőmérséklet,

- az ültetőközeg minősége,

- és a nem megfelelő páratartalom

késlelteti vagy teljesen megakadályozza a csírázási folyamatot!

 

A pálmák kezelése és ápolása

 

A pálmák kezelése és ápolása

Tovább a cikkhez  >>>

Info
Article No.
562291
Additional products
Similar products