Lantana camara - Tarka sétányrózsa - 5db mag/csomag

Lantana camara - Tarka sétányrózsa - 5db mag/csomag
Lantana camara - Tarka sétányrózsa - 5db mag/csomag
Lantana camara - Tarka sétányrózsa - 5db mag/csomag
Lantana camara - Tarka sétányrózsa - 5db mag/csomag
LANTANA CAMARA - Tarka sétányrózsa

A Karib térségében és Közép-Amerikában honos örökzöld cserje. Virágainak színskálája a krémfehértől a sárgán, narancssárgán, rózsaszínen át a téglavörösig terjedhet.
Gyógyhatása: "Levelei összezúzva, borogatásként antiszeptikusak és csillapítják a fájdalmakat. Rovarcsípésekre, vágásokra, horzsolásokra jól alkalmazhatók. Főzetüket Mexikóban gyomorbántalmak ellen használják, másutt kígyómarást gyógyítanak vele. Teája reuma, megfázás, láz, torokfájás ellen hatékony. A levélforrázatot inhalálva légúti problémáinkat kezelhetjük. A száraz levelek füstje szúnyogriasztó.
" Wikipédia
Részletek

LANTANA CAMARA - Tarka sétányrózsa - 5db mag/csomag

Közismert neve: Lantana camara - Tarka sétányrózsa, Common lantana, wild sage, Közönséges lantana, Tarka sétányrózsa
A Karib térségében és Közép-Amerikában honos örökzöld cserje. Virágainak színskálája a krémfehértől a sárgán, narancssárgán, rózsaszínen át a téglavörösig terjedhet. Virágzata gyakran két színben pompázik, mivel az idősebb virágok színe fokozatosan megváltozik. Egyes országokban a vad formáit gyomnövénynek tartják számon, mivel agresszívan terjed.

LANTANA
A verbenafélék (Verbenaceae) családjába tartozó nemzetség, mintegy 150 fajt számlál.
Leginkább Amerika trópusi területein élő örökzöld cserjék, melynek kúszó, kissé szúrós száraikon egyszerű, mindkét felén érdes levelek fejlődnek.
Kis virágaik tömött félgömb formában csoportosan nyílnak.


Termesztése:
A termesztőközeggel szemben igénytelen, tápanyagban gazdag földben erőteljesebben növekszik, napsütéses, fagymentes területeken bőségesen virágoznak.

Gyógyhatása:

"Levelei összezúzva, borogatásként antiszeptikusak és csillapítják a fájdalmakat. Rovarcsípésekre, vágásokra, horzsolásokra jól alkalmazhatók. Főzetüket Mexikóban gyomorbántalmak ellen használják, másutt kígyómarást gyógyítanak vele. Teája reuma, megfázás, láz, torokfájás ellen hatékony. A levélforrázatot inhalálva légúti problémáinkat kezelhetjük.
A száraz levelek füstje szúnyogriasztó." Wikipédia

 

A magvetés előkészítése és a magonc átültetése
Az elvetéshez használjunk tőzeget, palántaföldet vagy mosott homok és föld 1 : 2 arányú keverékét. Ezt a mixet rakhatjuk műanyag dobozba, vagy közvetlenül cserépbe is. Ezt nedvesítsük be, de ne álljon benne a víz.
A magokat 2 cm-re vagy nagyobb távolságra helyezzük el egymástól és fedjük be annyi földdel, hogy 2x olyan magas legyen, mint a mag átmérője. Majd takarjuk be üveggel vagy műanyag fóliával, hogy magas legyen a páratartalom. Ezután helyezzük meleg helyre, (esetleg radiátorra, fűtőtestre - de vigyázzunk nehogy túlmelegedjen, károsodjanak a gyökerei!) és a földjét ne hagyjuk kiszáradni!
A trópusi fajok a 26°C körüli hőmérsékletet kedvelik.

Fontos megjegyzés!

 Kérjük vegyék figyelembe a következőket:

- a nem megfelelő hőmérséklet,

- az ültetőközeg minősége,

- és a nem megfelelő páratartalom

késlelteti vagy teljesen megakadályozza a csírázási folyamatot!

Adatok
Cikkszám
102712
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek