Diplarrhena moraea - Tündérszirom - 5db mag/csomag

Diplarrhena moraea - Tündérszirom - 5db mag/csomag
750 Ft
Egységár: 150 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
DIPLARRENA MOREA - Tündérszirom


Délkelet-Austráliában honos nősziromféle. Merev keskeny levelei, fényesek, kecsesek, fűszerűek.
Illatos virágait tavasszal-kora nyáron hozza merev szárán. A lepellevelek töve lilával vagy sárgával színezett vagy erezett. Hengeres termése elég mutatós.
Kiváló cserepes növénykét tartható, teraszokon, erkélyeken.
Minimális hőmérséklet: Fagytűrő.
Részletek

DIPLARRENA MOREA - Tündérszirom - 5db mag/csomag

Közismert neve: Diplarrhena moraea - Tündérszirom, Fehér írisz

Délkelet-Austráliában honos nősziromféle. Merev keskeny levelei, fényesek, kecsesek, fűszerűek. Illatos virágait tavasszal-kora nyáron hozza merev szárán. A lepellevelek töve lilával vagy sárgával színezett vagy erezett. Hengeres termése elég mutatós. A növény fagytűrő. Kiváló cserepes növénykét tartható, teraszokon, erkélyeken.

DIPLARRHENA

A nősziromfélék családjába tartozó nemzetség két faja Délkelet-Ausztrália területen él, ahol a száraz hónapokban is van elegendő nedvesség.
Csomókban álló, a rövid, húsos száron és a kúszó rizómákon fejlődő levelek, örökzöldek. Mézillatú virágaik a merev, egyenes szár végén 2-3-as csoportokban nyílnak. A növény egészen tavasztól nyár végéin folyamataosan virágzik.

Termesztés:
Különösebb gondozást nem igényel. Napos vagy félárnyékos fekvést, jó vízeleveztésű talajt és rendszeres öntözést szeret.

A magvetés előkészítése és a magonc átültetése

Az elvetéshez használjunk tőzeget, palántaföldet vagy mosott homok és föld 1 : 2 arányú keverékét. Ezt a mixet rakhatjuk műanyag dobozba, vagy közvetlenül cserépbe is. Ezt nedvesítsük be, de ne álljon benne a víz.
A magokat 2 cm-re vagy nagyobb távolságra helyezzük el egymástól és fedjük be annyi földdel, hogy 2x olyan magas legyen, mint a mag átmérője. Majd takarjuk be üveggel vagy műanyag fóliával, hogy magas legyen a páratartalom. Ezután helyezzük meleg helyre, (esetleg radiátorra, fűtőtestre - de vigyázzunk nehogy túlmelegedjen, károsodjanak a gyökerei!) és a földjét ne hagyjuk kiszáradni! 
A magok csírázáshoz a 25°C körüli hőmérséklet szükséges.

 

Fontos megjegyzés!

 Kérjük vegyék figyelembe a következőket:

- a nem megfelelő hőmérséklet,

- az ültetőközeg minősége,

- és a nem megfelelő páratartalom

késlelteti vagy teljesen megakadályozza a csírázási folyamatot!

Adatok
Cikkszám
810145
Kiegészítő termékek