Brugmansia sp. Yellow - Sárga angyaltrombita - 5db mag/csomag

Brugmansia sp. Yellow - Sárga angyaltrombita - 5db mag/csomag
850 Ft
A vásárlás után járó pontok: 26 Ft
BRUGMANSIA SP. 'YELLOW'- Sárga angyaltrombita

Egy nagy, gyorsan növekvő cserje puha ágakkal, nagy és puha szőrös levelekkel, illatos, hosszú, trombita alakú virágokkal, amelyek sárgás, zöldes bázisúak.
Részletek
BRUGMANSIA SP. 'YELLOW'
- Sárga angyaltrombita - 5db mag/csomag

Egy nagy, gyorsan növekvő cserje puha ágakkal, nagy és puha szőrös levelekkel, illatos, hosszú, trombita alakú virágokkal, amelyek sárgás, zöldes bázisúak. Vannak olyan fajták is, amelyek rózsaszín, narancssárga és sárga virágokat hoznak. A hőmérséklet befolyásolja a virág színét. Eredetileg 2000-től 3000 m-ig az Andokban magas magasságból származik Kolumbiától Bolíviáig.
Ez egy népszerű dísznövény, amely alkalmazkodik a meleg, mérsékelt éghajlathoz.
Csöves vagy tölcséres csüngő, illatos, 2-5 sziromcimpájú, 20-25cm nagy virágjai pompázatos látványt nyújtanak. A virág naplementekor hozza nagyon erős és finom illatát.

Termesztése:
Meleg, napos, tápdús, jó vízelvezetésű talajt kedvel. Szaporítása az év bármely szakában végezhető hajtásdugványról vagy félfás dugványról mely akár hidrokutúrában is tökéletesen fejlődik. Nyári melegben igen vízigényes.

Télen hűvös helyen teleltessük át a földből kiásott vagy cserépben nevelt példányokat. Ne riadjunk vissza ha az össze levelét lehullajtja. Az erőteljesebb növekedés érdekében tavasszal vágjuk őket vissza. De kis fácskát is tudunk belőlük metszéssel nevelni.

BRUGMANSIA
A burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó nemzetség Dél-Amerikában, részben az Andok hegységben él, 5 alacsony fa- vagy cserjefaj tartozik hozzá. magjuk hallucinogén anyagot tartalmaz, és minden részük mérgező.
Adatok
Cikkszám
197368