Amorphophallus konjac - Leopárdkontyvirág - 2db mag/csomag

Amorphophallus konjac - Leopárdkontyvirág - 2db mag/csomag
AMORPHOPHALLUS KONJAC - Leopárdkontyvirág

Gumójának az átmérője a 30 cm-t is elérheti, levele közel 1 m magas, piszkos rózsaszín, fehér és sötétzöld foltokkal.
Részletek

AMORPHOPHALLUS KONJAC - Leopárdkontyvirág - 2db mag/csomag

Amorphophallus konjac - Leopárdkontyvirág - Konjac Voodoo Lily

Gumójának az átmérője a 30 cm-t is elérheti, levele közel 1 m magas, piszkos rózsaszín, fehér és sötétzöld foltokkal. Virágzata hosszú kocsányú, a buroklevél széles háromszögletű, 60 cm hosszú, lilás árnyalatú, kékeszöld foltokkal tarkított.
A torzsvirágzat hossza 15-110 cm között változhat. Kína déli és délkeleti részén és Vietnámban erdőszéleken és nyílt termőhelyeken található, 3000 m magasságig.

AMORPHOPHALLUS
Óriáskontyvirág

Ez a nemzettség a kontyvirágfélék (Araceae) családjába tartozik, mintegy 170 trópusi fajból áll, természetes lelőhelyük Nyugat-Afrikától keleti irányban egészen Polinéziáig található. A nedves évszak kezdetén nyílnak, talajlakó gumós növények vagy húsos szárú évelők. Méretük változó, általában egy, ritkán két levelet hoznak. A virágzatot legyek vagy méhek porozzák, ezért az illatuk vagy kellemes vagy kellemetlen.
Termesztés:
Magvetéssel, a sarjgumók leválasztásával vagy tőosztással lehetséges. A meleg klímát és a száraz és nedves időszak szabályszerű váltakozását igénylik. A túl sok nedvesség a gumó rothadását okozhatja.

Minimális hőmérséklet: Nem fagytűrő

Adatok
Cikkszám
578498
Kiegészítő termékek