Agave ellemeetiana - 5db mag/csomag

Agave ellemeetiana - 5db mag/csomag
550 Ft
Egységár: 110 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 17 Ft
AGAVE ELLEMEETIANA

Igen ritka, örökzöld növény. 30-50 cm magasra nő. Széles, viaszos, zöld levelei vannak, a legtöbb agavétól eltérően nincsenek tüskéi.
Részletek
AGAVE ELLEMEETIANA

Család: Agavaceae

Származási hely: Mexikó

Leírás:
Igen ritka, örökzöld növény. 30-50 cm magasra nő. Széles, viaszos, zöld levelei vannak, a legtöbb agavétól eltérően nincsenek tüskéi. Közepes vízigényű, nem kedveli a tűző napot, félárnyékba, homokos talajba tegyük. Levelei mérgezőek. Nem fagytűrő.

Csíráztatás:
Keverjünk össze virágföldet homokkal és apró kavicsokkal, ezt tegyük egy lyukas aljú cserépbe vagy tálba. Öntözzük meg, hogy enyhén nedves legyen és vessük rá a magokat, melyeket nem szükséges földréteggel takarni. Tegyük bele a cserepet egy nagy nejlonzacskóba, melyet zárjunk le, hogy a nedvesség a földből ne párologhasson el. Helyezzük a bezacskózott cserepet világos, napfényes és meleg helyre, például ablakpárkányra. A csírázáshoz legoptimálisabb hőmérséklet 20-22 Celsius-fok. A csírázás 3-6 hét lehet. Ha megjelennek az apró palánták, távolítsuk el a cserépről a zacskót. Néhány hétig még nevelgessük tovább az ablakban a palántákat, majd átültethetjük a végleges helyükre.

Minimális hőmérséklet: -1 Celsius-fok
Adatok
Cikkszám
743022