Canna flaccida - Arany kanna - 5db mag/csomag

Canna flaccida - Arany kanna - 5db mag/csomag
CANNA FLACCIDA - Arany kanna

Ez a gyönyörű kanna, nagy sárga virágokat hoz.
Őshonos a vizes élőhelyeken, az USA délkeleti részen és nyugat Texasban. Legtöbbjük a tavak szélén növekszik, nagy vízigénye miatt.
Details

CANNA FLACCIDA - Arany kanna - 5db mag/csomag

Közismert nevei: Canna flaccida - Arany kanna
Golden Canna

Ez a gyönyörű kanna, nagy sárga virágokat hoz. Őshonos a vizes élőhelyeken, az USA délkeleti részen és nyugat Texasban. Legtöbbjük a tavak szélén növekszik, nagy vízigénye miatt. Tavasszal magról szaporítva, már nyár végére nemcsak teljes nagyságában, hanem virágjában is gyönyörködhetünk. Természetesen szükséges az állandó nedves talajának a fenntartása és esetleg tápoldatozása is. A túl kötött talajban nehezebben fejlődik, esetlen nem is virágzik. Tarthatjuk nagyobb cserépben is, így nincs vele gond amikor télire be kell vinni, míg a földbe ültetett példányok rizómáját ki kell ásni és átteleltetni. A teljes napsütét szereti, ellenkező esetben az egész növény képes a fény felé dőlni.

Cannaceae
A cannák erőteljes, mutatós, gyöktörzses évelők, amelyeket díszes virágaik és levélzetük miatt ültetnek. Általában nyári ágyásnövénynek ültetnek, illetve cserepes növényként tartanak. Teljes napfényt és termékeny, humuszos talajt igényelnek.


CANNA

A nemzetség a kannafélék családjának tagja. Az Újvilág szubtrópusi, trópusi területein sokhelyütt előforduló, és a termesztésből elvadult nemzetséghez 9 faj tartozik. Erős növekedésű növények, gyökgumóból fejlődő, vaskos, felálló, nádszerű szárukon nagy, lándzsás levelek nőnek. Liliomszerű virágaik leginkább sárgák, narancsszínűek vagy pirosak. Leveleik színe is változó, a csíkostól a sötétvörösig megtalálhatóak. Magja kicsi kemény, az indiánok puskagolyónak használták.


Minimális hőmérséklet: 10-15°C
Fagyérzékenyek.

A magvetés előkészítése és a magonc átültetése

A magokat érdemes pár napig vízbe áztatni, majd éles késsel kissé megvágni ültetés előtt. Az elvetéshez használjunk tőzeget, palántaföldet vagy mosott homok és föld 1 : 2 arányú keverékét. Ezt a mixet rakhatjuk műanyag dobozba, vagy közvetlenül cserépbe is. Ezt nedvesítsük be, de ne álljon benne a víz.
A magokat 2 cm-re vagy nagyobb távolságra helyezzük el egymástól és fedjük be annyi földdel, hogy 2x olyan magas legyen, mint a mag átmérője. Majd takarjuk be üveggel vagy műanyag fóliával, hogy magas legyen a páratartalom. Ezután helyezzük meleg helyre, (esetleg radiátorra, fűtőtestre - de vigyázzunk nehogy túlmelegedjen, károsodjanak a gyökerei!) és a földjét ne hagyjuk kiszáradni! 
A magok csírázáshoz a 25°C körüli hőmérséklet szükséges.

 

Fontos megjegyzés!

 Kérjük vegyék figyelembe a következőket:

- a nem megfelelő hőmérséklet,

- az ültetőközeg minősége,

- és a nem megfelelő páratartalom

késlelteti vagy teljesen megakadályozza a csírázási folyamatot!

Info
Article No.
448732
Additional products