Canna - Rózsanád - 10db mag/csomag

ÚJ
Canna - Rózsanád - 10db mag/csomag
750 Ft
Egységár: 75 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 23 Ft
Canna - Rózsanád

A cannák erőteljes, mutatós, gyöktörzses évelők, amelyeket díszes virágaik és levélzetük miatt ültetnek.
Általában nyári ágyásnövénynek ültetnek, illetve cserepes növényként tartanak. Teljes napfényt és termékeny, humuszos talajt igényelnek.
Részletek

Canna - Rózsanád - 10db mag/csomag

Család: Cannaceae
Közismert nevei: Kanna, Canna, Rózsafa.
A cannák erőteljes, mutatós, gyöktörzses évelők, amelyeket díszes virágaik és levélzetük miatt ültetnek. Általában nyári ágyásnövénynek ültetnek, illetve cserepes növényként tartanak. Teljes napfényt és termékeny, humuszos talajt igényelnek.

CANNA:
A nemzetség a kannafélék családjának tagja. Az Újvilág szubtrópusi, trópusi területein sokhelyütt előforduló, és a termesztésből elvadult nemzetséghez 9 faj tartozik. Erős növekedésű növények, gyökgumóból fejlődő, vaskos, felálló, nádszerű szárukon nagy, lándzsás levelek nőnek.
Liliomszerű virágaik leginkább sárgák, narancsszínűek vagy pirosak. Leveleik színe is változó, a csíkostól a sötétvörösig megtalálhatóak. Magja kicsi kemény, az indiánok puskagolyónak használták.
Minimális hőmérséklet: 10-15°C
Fagyérzékenyek.

A magvetés előkészítése és a magonc átültetése

A Canna magokat fogjuk és egy éles vékony késsel óvatosan bevágjuk a mag kemény burkát mindaddig míg a fehér részét meg nem látjuk.
Utána a magokat 1-2 napig langyos vízben áztassuk.
A magokat ültethetjük közvetlenül cserépbe is, de a csírázáshoz kb. 25°C-ra van szüksége. Ezt könnyebben elérhetjük, ha műanyag zacskóba, vagy kis műanyag tálcába helyezzük el. A föld összetétele lehet tőzeg és homok feles keveréke. Lényeges hogy a földje a csírázás alatt mindig nedves legyen! Valamint ne felejtsünk el (ha nincs) lyukakat készíteni a csíráztató tálcára, melyeken a felesleges víz elfolyhat.
1-2 hét alatt a magok általában kicsíráznak.
Átültetésnél először egy kisebb átmérőjű cserépbe helyezzük a palántákat (10-15 cm átmérőjűbe), és olyan helyre tegyük, ahol napfény éri.
A legszebb példányok eléréséhez, biztosítsunk a Cannának olyan helyet, ahol napi minimum 6 órán át éri őt a napsütés.

Adatok
Cikkszám
103275