Kezdőlap     Magok     Rendelés     Kapcsolat
Agavékról   :::   Banánokról   :::   Pálmákról
Palmae

A Trachycarpus fortunei - Kínai kenderpálma - Kínából, a Himalája nyugati részéből és Japánból származik. Törzse 12 - 15 m magasságig nő meg, természetes körülmények között. Törzsét, hosszú sötétbarna, dús rost borítja. Legyező alakú levelei sötétzöldek, 50 - 70 cm átmérőjűek, szinte levélnyélig bevágottak, fonákjukon kékes színűek. Szabadba is kiültethető pálmák. Örökzöld, habitusukért, levelükért és virágaikért termesztett nyáron virágzó pálmák.
Teljes napot kívánnak, és legjobban olyan helyen díszlenek, ahol az erős széltől különösen fiatal korban védelmet kapnak.  Illatos krémsárga virágai nagy virágzatot alkotnak, nyáron. A Trachycarpus a talajjal szemben, nem támasztanak különösebb igényeket, de ha lehet termékeny, jó vízelvezetésű talajba ültessük. A levélnyelek szélei enyhén fogazottak. Virágai egyivarúak, vagy hímnősek, de kétlakiak is lehetnek.
Tápanyagellátása egy hónapban kétszer elegendő, a téli időszakban egyszer szükséges.
Szereti a  teljes napsütést, a bőséges vízellátást, de ne álljon a cserepe vízben. Tápanyagban gazdag, pálmákhoz használatos földbe ültessük. A pálmát elegendő 2 - 4 évente átültetni. Az átültetéshez használjunk 2/3 rész komposztból, 1/3 rész tőzegből álló földkeveréket vagy homokkal vegyített virágföldet. A földjükbe keverhetünk tartós hatású műtrágyát is.

Minimális hőmérséklet : - 11°C.
A magok csírázási ideje 8 - 12 hétig is eltarthat.

TRACHYCARPUS FORTUNEI - Kínai kenderpálma
KATEGÓRIÁK

Agavemag

Banánmag

Cycasmag

Pálmamag

Egyéb mag

Palánta

Ajándék