Kezdőlap     Magok     Rendelés     Kapcsolat
Agavékról   :::   Banánokról   :::   Pálmákról
Palmae

Természetes élőhelye: Dél - Amerika.
Ez a Chiléből származó ritka pálma fajta, nagyon ellenálló és különösen jól bírja a hideg teleket. Megjelenése robosztus, erős. Masszív törzse akár 25 m magasságúra is megnőhet, átmérője elérheti az 1,3 m-t. Leveleinek hossza 3-5 m. Leveleinek színe sötétzöld vagy kékes színűek, toll-alakúak.

Ezt tartják a világ leglassabban növő pálmájának. Másik különlegessége, hogy a fa nedvéből nagyon finom likőrt készítenek. Ha magjának kemény burkát megtörjük, belül a kókuszhoz hasonló ízű, de mégis inkább gyenge illatú "likőrös" magot találunk.

Szereti a  teljes napsütést, a bőséges vízellátást, de ne álljon a cserepe vízben. Tápanyagban gazdag, pálmákhoz használatos földbe ültessük. A pálmát elegendő 2 - 4 évente átültetni. Az átültetéshez használjunk 2/3 rész komposztból, 1/3 rész tőzegből álló földkeveréket vagy homokkal vegyített virágföldet. A földjükbe keverhetünk tartós hatású műtrágyát is.
A cserepes példányokat módjával öntözzük a teljes növekedésük idején. A cserépben nevelt példányokat rendszeresen tápoldatozzuk, és nyáron addig tartsuk a szabadban napos helyen, amíg csak lehet.

Minimális hőmérséklet :  - 15 °C
A magok csírázási ideje 3-4 hónaptól, akár 1 évig is elhúzódhat. A csírázását elősegíthetjük talpmelegítéssel.
JUBAEA CHILENSIS - Chilei mézpálma, Coqito-pálma
KATEGÓRIÁK

Agavemag

Banánmag

Cycasmag

Pálmamag

Egyéb mag

Palánta

Ajándék